STUDENT SERVIS

Student servis je djelatnost Studentskog centra putem koje se posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje i isplate redovnim studentima svih sveučilišta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj. Zapošljavanje studenata organizirano je u Student servisu sa sjedištem u ulici Radmile Matejčić 5 na Trsatu u Rijeci. Djelatnici Student servisa posreduju između naručitelja poslova (poslodavac) i izvršitelja poslova (studenti) te vode evidenciju o pravednoj raspodjeli privremenih i povremenih poslova.
 
Nakon učlanjenja student može podizati ugovor/e za poslodavca/ce za koje radi i to na način da za svaku isplatu (plaću) mora podignuti novi ugovor kojeg poslodavac nakon izvršenog rada ispunjava, ovjerava i dostavlja na adresu Studentskog centra Rijeka, pp 298, ulica Radmile Matejčić 5, na Kampusu ili student donosi sam na šalter Student servisa. U svrhu ubrzavanja procesa izdavanja računa poslodavci imaju mogućnost poslati ispunjene ugovore i putem faksa (051 452 135) ili mailom (studentservis@scri.uniri.hr), te zatražiti da im se na isti način dostavlja račun. U tom slučaju, nakon primitka računa, Student servisu je dovoljno poslati jednu kopiju ugovora.
 
Po obračunavanju ugovora poslodavac je račun dužan platiti u roku od 15 dana. Nakon plaćanja računa posredniku - Student servis zarada studenata automatski se uplaćuje na žiro račun studenta.
 
Prilikom učlanjenja studenti će od djelatnika Student servisa dobiti i korisničko ime i PIN pomoću kojih mogu pristupiti stranici (WEB SERVIS) gdje se može izraditi ugovor za zaposlenje bez osobnog dolaska na šalter Student servisa, te vidjeti sve uplate


REGISTRACIJA POSLODAVACA
Da bi poslodavac (naručitelj) mogao koristiti usluge Student servisa mora biti registriran u bazi Student servisa. Registracija se obavlja popunjavanjem obrasca Obavijest za registraciju naručitelja (za OPG, za j.d.o.o.,za OBRT, za PRAVNU OSOBU (d.d., d.o.o. ili k.d.), za ZGRADE ili za UDRUGE) i dostavljanjem iste Student servisu.
Ako imate potrebu za zapošljavanjem studenata, ispunite obrazac (OGLAS ZA POSAO), proslijedite ga na e-mail studentservis@scri.uniri.hr, a oglas će biti objavljen na Facebook stranicama Student servisa.
 
Poslodavac ne mora sa Studentskim centrom tj. Student servisom sklapati poseban ugovor o pružanju usluga privremenog i povremenog zapošljavanja studenata već student nosi ovjeren tipizirani ugovor o djelu redovitog studenta, kojega poslodavac nakon izvršenog rada ispunjava, ovjerava i dostavlja na adresu Studentskog centra Rijeka, pp 298, ulica Radmile Matejčić 5 ili student donosi sam na šalter student servisa.


Usluge Student servisa možete koristiti u:
 
- zgradi uprave Studentskog centra Rijeka (pri paviljonu 4), ulica Radmile Matejčić 5
- restoranu Index, Krešimirova ulica 18 (preuzeti i predati ispunjeni ugovor, predati broj vlastitog žiro računa, podignuti PIN za pristup Web servisu, te podizati izgubljene x-ice)
- ulaznom holu zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Primorska 42, Opatija (Ika) - samo srijedom 11:00-16:00 (učlaniti se, preuzeti i predati ispunjeni ugovor, prijaviti poslodavca, podignuti PIN za pristup Web servisu)
- na 4. katu zgrade Veleučilišta u Rijeci, Vukovarska 58, Rijeka - samo utorkom 12:00-16:00 (preuzeti i predati ispunjeni ugovor, prijaviti poslodavca, podignuti PIN za pristup Web servisu, dostaviti IBAN u slučaju promjene)

 
Radno vrijeme Student servisa: 
 
Na Kampus od ponedjeljka do petka:
- Izdavanje ugovora: od 8:00 do 16:00 sati
- Učlanjenje: od 8:00 do 15:30 sati
- Predaja ugovora za obračun: od 8:00 do 16:00 sati
 
u restoranu Index
- od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00
 
u holu zgrade FTMU:
- srijedom od 11:00 do 16:00

na Veleučilištu u Rijeci:
- utorkom od 12:00 do 16:00
 
Ugovor za rad i informaciju o zaradi studenti mogu dobiti putem interneta na:
 
Cjenik Student servisa može se pogledati na: CJENIK STUDENT SERVISA (.pdf)
 
 
Student servis Rijeka
Ulica Radmile Matejčić 5
PP 298
51000 Rijeka
 
Šalteri student servisa na Kampusu: 
tel. 051 584 528
tel. 051 584 529
fax. 051 452 135
 
Šalteri student servisa u restoranu Index: 
tel. 051 325 846
tel. 051 325 847
fax. 051 452 135

Za pomoć u snalaženju pogledajte naš Vodič za brucoše.