Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

O nama

Smještaj


Studentski centar Rijeka nudi smještaj u dva studentska naselja i to u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić i Studentskom naselju Trsat. Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nalazi se u zapadnom dijelu grada te se sastoji od 5 objekata smještaja. Studentskom naselje Trsat nalazi se u istočnom dijelu grada te se sastoji od tri paviljona. Ukupni smještajni kapaciteti u oba naselja iznose preko 1400 kreveta.
Image

Prehrana


Studentski centar u Rijeci organizira i studentsku prehranu koja kvalitetom i raznovrsnošću hrane i usluge udovoljava prehrambenim normativima koje propisuje nadležno ministarstvo.
Usluga prehrane ponuđena je u 3 restorana, 4 bistroa, 2 buffeta i 6 caffe barova.
Za uravnoteženu i kvalitetnu studentsku prehranu svakodnevno se brine gotovo 100 djelatnika.
Image
Image

Zapošljavanje


Student servis je djelatnost Studentskog centra putem koje se posreduje i omogućuje zapošljavanje i isplate studentima svih sveučilišta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj. Sukladno navedenom, preko Student servisa Studentskog centra Rijeka mogu raditi svi studenti u Republici Hrvatskoj. Naši djelatnici svakodnevno objavljuju poslove putem Facebook stranice što studentu omogućuje brzo i jednostavno online podizanje ugovora bez dolaska u objekt Student servisa.
Image

Slobodno vrijeme


U sklopu organizacije slobodnog vremena Studentski centar Rijeka nastoji pratiti želje i potrebe studenata. Naši programi organizacija nude sadržaje društveno – kulturnog i sportskog sadržaja poput izleta, izložbe, tečajeva fotografije, plesa, kuhanja, umjetničkih radionica, glazbeno – zabavnih večeri, posjećivanja raznih sajmova, koncerata, organiziranje predavanja i tribina, sportska natjecanja u više disciplina, pružanja potrebnih usluga i potpora u izvođenju programa studentskih udruga i sl.

Naše putovanjes nama kroz vrijeme

Osnivanje Studentskog centra Rijeka

Osnivanje Studentskog centra Rijeka

1. lipnja 1960. godine odlukom Kotarskog vijeća i Vijeća proizvođača osniva se Studentski centar za smještaj, opskrbu i društveni život studenata.
Tim osnivačkim aktom Studentski centar dobiva svojstvo pravne osobe s djelatnostima:
  • smještaj studenata
  • prehrana studenata
  • organiziranje aktivnosti studenata
  • organiziranje i vođenje zdravstvene zaštite studenata

1. ožujka 1960. godine s radom počinje studentski restoran Index, koji i danas pruža usluge prehrane riječkim studentima
Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

1971. godine je dovršen i predan studentima na uporabu novi objekt za smještaj, čiji kapacitet iznosi 360 ležajeva. Također su adaptirana i tri stara objekta, čime ukupni smještajni kapaciteti rastu na 532 ležaja, a Studentsko naselje nazvano je imenom Ivana Gorana Kovačića, jednim od velikih književnika naše hrvatske povijesti.

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić

- 1972. godine otvara se restoran Mini, koji se nalazi u prizemlju objekta 1 u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić na adresi Franje Čandeka 4 u Rijeci

Proširenje kapaciteta naselja Ivan Goran Kovačić

Proširenje kapaciteta naselja Ivan Goran Kovačić

Daljnji razvoj u smislu povećanja smještajnih kapaciteta započeo je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. 1995. godine preuzeta je zgrada Doma samaca „Torpedo“ i započela je njena prenamjene u objekt studentskog standarda, a u svrhu toga pristupilo se cjelovitoj obnovi, preuređenju i opremanju zgrade koja će postati peti smještajni objekt u Studentskom naselju. Time su ukupni smještajni kapaciteti povećani na 649 ležajeva.

Buffet Medicinar

Buffet Medicinar

- u ožujku 2003. godine s radom kreće Buffet Medicinar koji se nalazi u sklopu Medicinskog fakulteta na adresi Braće Branchetta 20 u Rijeci  

Izgradnja restorana Kampus

Izgradnja restorana Kampus

Izgradnjom prve faze Sveučilišnog Kampusa na Trsatu izgrađen je i novi objekt studentske prehrane - restoran „Kampus“, koji je na usluzi studentima, profesorima i ostalim zaposlenim djelatnicima. U sklopu restorana nalazi se i caffe bar "Akvarij" s pripadajućom vanjskom terasom.

Izgradnja studentskog naselja Trsat

Izgradnja studentskog naselja Trsat

20. rujna 2016. godine svečano je otvoreno novo Studentsko naselje “Trsat”, čime ukupan smještajni kapacitet raste za još 754 ležaja. Uz povećanje kapaciteta i unaprjeđenje infrastrukture studentskog smještaja, cilj ovog projekta bio je osiguranje pristupa visokome obrazovanju i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i osobama s invaliditetom, te povećanje konkurentnosti obrazovne infrastrukture.

Bilten Studentski centar Rijeka svibanj 2023.

Bilten Studentski centar Rijeka listopad 2023.

Bilten Studentski centar Rijeka lipanj 2024.

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo