Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

SN Trsat

Studentsko naseljeTrsat

Studentsko naselje Trsat novoizgrađeno je naselje namijenjeno za smještaj studenata i profesora, a nalazi se u sklopu sveučilišnog kampusa na Trsatu u Rijeci. Otvoreno je 2016. godine kao rezultat projekta Europske unije i Sveučilišta u Rijeci. Prvi stanovnici naselja bili su studenti sportaši - sudionici 3. Europskih sveučilišnih igara.
 
Studentsko naselje čine tri smještajna paviljona koji su u funkcionalnom, organizacijskom, arhitektonskom, tehničkom, ekonomskom i prostornom smislu osmišljeni kako bi studentima omogućili kvalitetne uvjete za život i učenje po suvremenim standardima.
 
Smještaj u Studentskom naselju Trsat organiziran je u skladu sa projektom „Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. faza (TRIS)“. U Studentskom naselju Trsat smještaj se nudi isključivo osobama koje dolaze kao gosti Sveučilišta u Rijeci / sastavnica Sveučilišta u Rijeci te njihov boravak ne predstavlja ekonomsku aktivnost (komercijalizaciju) već je isti povezan sa djelatnostima Sveučilišta u Rijeci / sastavnica Sveučilišta u Rijeci.
 
 

Za korisnike smještaja pripremljena je korisna brošura Život u Studenskom naselju Trsat (.pdf). U istoj se nalaze brojne korisne informacije. 
Prijevod brošure na engleski jezik možete vidjeti ovdje: Living in Student dormitory Trsat (.pdf).


Usluga smještaja
 
Studentsko naselje Trsat nudi smještaj za studente te gostujuće profesore te ostalo nastavno osoblje i druge goste Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Nudi se usluga subvencioniranog stanovanja za studente koji su stekli pravo na subvencionirano stanovanje i kojima Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira troškove smještaja te usluga nesubvencioniranog stanovanja za studente na razmjeni (Erasmus).
 
Za studente su rezervirani jednokrevetni studentski apartmani i dvokrevetne studentske sobe, a za profesore i ostale goste jednokrevetni profesorski apartmani.
  
Sigurnost
 
Paviljoni u svakom smislu udovoljavaju svim potrebama i zahtjevima studenata te obuhvaćaju zadovoljavajuće standarde stanovanja kao i sigurnost svih stanara. Opremljeni su vatrodojavnim sustavom, sustavom video nadzora, hidrantskom mrežom i aparatima za gašenje požara, te posebnim izlazima u slučaju opasnosti.  
 
Internet
 
Korisnici smještaja povezuju se na lokalnu mrežu u sobama putem svog CARNet računa kojeg su dobili na fakultetu. Svi objekti opremljeni su žičanom i bežičnom mrežom koja se zove eduroam.

Više informacija:  https://www.srce.unizg.hr/eduroam

 

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo