STUDENTSKO NASELJE TRSAT

Studentsko naselje Trsat novoizgrađeno je naselje namijenjeno za smještaj studenata i profesora, a nalazi se u sklopu sveučilišnog kampusa na Trsatu u Rijeci. Otvoreno je 2016. godine kao rezultat projekta Europske unije i Sveučilišta u Rijeci. Prvi stanovnici naselja bili su studenti sportaši - sudionici 3. Europskih sveučilišnih igara.
 
Studentsko naselje čine tri smještajna paviljona koji su u funkcionalnom, organizacijskom, arhitektonskom, tehničkom, ekonomskom i prostornom smislu osmišljeni kako bi studentima omogućili kvalitetne uvjete za život i učenje po suvremenim standardima.
 
Smještaj u Studentskom naselju Trsat organiziran je u skladu sa projektom „Studentski smještaj na kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. faza (TRIS)“. U Studentskom naselju Trsat smještaj se nudi isključivo osobama koje dolaze kao gosti Sveučilišta u Rijeci / sastavnica Sveučilišta u Rijeci te njihov boravak ne predstavlja ekonomsku aktivnost (komercijalizaciju) već je isti povezan sa djelatnostima Sveučilišta u Rijeci / sastavnica Sveučilišta u Rijeci.
 
 
Usluga smještaja
 
Studentsko naselje Trsat nudi smještaj za studente te gostujuće profesorete ostalo nastavno osoblje i druge goste Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Nudi se usluga subvencioniranog smještaja za studente koji imaju pravo na subvencionirano stanovanje i kojima Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira troškove smještaja te usluge nesubvencioniranog smještaja za studente na razmjeni (Erasmus).
 
Za studente su rezervirani jednokrevetni apartmani i dvokrevetne studentske sobe, a za profesore i ostale goste jednokrevetni profesorski apartmani.
 
 
Kontakt
 
Studentsko naselje Trsat
Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka
Tel: 051 584 544
Mob.: 099 469 6296
E-mail: scri.uniri@scri.hr


Radno vrijeme

Recepcija: od ponedjeljka do nedjelje od 00:00 do 24:00 sata
Uprava: od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati. Vikendima i blagdanima uprava ne radi.   
 
 
Sigurnost
 
Paviljoni u svakom smislu udovoljavaju svim potrebama i zahtjevima studenata te obuhvaćaju zadovoljavajuće standarde stanovanja kao i sigurnost svih stanara. Opremljeni su vatrodojavnim sustavom, sustavom video nadzora, hidrantskom mrežom i aparatima za gašenje požara, te posebnim izlazima u slučaju opasnosti.  
 
Internet
 
Korisnici smještaja koriste besplatan Internet povezivanjem na lokalnu mrežu u sobama putem svog CARNet računa kojeg su dobili na fakultetu. Ukoliko se spajanje na Internet izvrši na drugi način plaća se naknada prema uvjetima CARNet-a. Objekti su opremljeni žičanom i bežičnom mrežom. Mreža se zove eduroam. Za detaljne informacije možete posjetiti stranicu http://www.carnet.hr

U slučaju tehničkih problema u sobama ili informatičkim učionica u sklopu doma, kvar možete prijaviti slanjem poruke elektroničke pošte na adresu: it.podrska.trsat@scri.hr ili putem sustava za prijavu kvarova: ticket.scri.hr.VAŽNE INORMACIJE ZA KORISNIKE DOMA
Brošura: Život u Studentskom naselju Trsat
Upute za spajanje na Eduroam mrežu putem računala
Upute za spajanje na Eduroam mrežu putem pametnog telefona
Eduraom instaler

Pravila prihvatljivog korištenja mreže u studentskom domu. 
Obaveze korisnika objekata u slučaju požara


     

Opis smještajnih kapaciteta u Studentskom naselju Trsat

Studentsko naselje Trsat raspolaže sa ukupno 754 kreveta, odnosno 730 kreveta za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, te 24 kreveta u 24 jednokrevetnih apartmana za smještaj  profesora i ostalog nastavnog osoblja i drugih gostiju Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Naselje se sastoji se od 3 paviljona te nudi smještaj u jednokrevetnim apartmanima i dvokrevetnim studentskim sobama te jednokrevetnim profesorskim apartmanima. Osim toga, 10 jednokrevetnih soba prilagođeno je za osobe sa invaliditetom.
 
Smještaj u dvokrevetnim sobama organiziran je na način da četiri osobe žive u bloku soba (stanu) te dijele lođu, kupaonicu, toalet, kuhinju i predsoblje.
Smještaj  u jednokrevetnim studentskim apartmanima organiziran je na način da jedna osoba koristi sobu, kuhinju, kupaonicu i hodnik dok prostor lođe dijeli sa drugim jednokrevetnim studentskim apartmanom.
Smještaj u jednokrevetnim profesorskim apartmanima organiziran je da na način da jedna osoba koristi sobu, kuhinju, kupaonicu i hodnik i lođu.
 
Sve smještajne jedinice opremljene su namještajem (krevet, ormar, police, radni stol, stolica, stol za objedovanje itd.), posteljinom, ručnicima i kuhinjskom krpom. Kuhinje su opremljene svim potrebnim kuhinjskim inventarom (posuđem), kuhinjskim namještajem, sudoperom, indukcijskom pločom (štednjakom) te ugradbenim hladnjakom. Kupaonice su opremljene tušem te umivaonikom, a toaleti WC školjkom i umivaonikom. Svaka smještajna jedinica, osim grijanja ima i sustav hlađenja te mogućnost spajanja na žičani i bežični Internet.Dvokrevetna studentska soba
     


Jednokrevetni studentski apartmani


Jednokrevetni profesorski apartmaniPaviljon 1: prizemlje + 6 katova

 • 32 jednokrevetna studentska apartmana rezervirana za studente na razmjeni
 • 5 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama s invaliditetom
 • 130 blok soba koncipiranih na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • Ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 103
 • Dnevni boravak na 6. katu
 • Trim i teretana u prizemlju
 • Ambulanta u prizemlju Paviljon 2: prizemlje + 6 katova

 
 • 24 jednokrevetnih profesorskih apartmana za gostujuće profesore i ostalo nastavno osoblje i druge goste
 • 5 jednokrevetnih soba prilagođenih osobama s invaliditetom
 • 130 blok soba koncipiranih na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • Ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 95
 • Velika informatička učionica u prizemlju    Paviljon 4: prizemlje + 5 katova

 • 84 blok sobe koncipirane na način da dvije dvokrevetne sobe dijele zajedničku lođu, toalet, kupaonicu i kuhinju
 • Ukupan broj sanitarnih čvorova u paviljonu: 43
 • Praonica rublja u prizemlju
 
Recepcija se nalazi u prizemlju zgrade restorana Kampus. 
 
.