Studentski centar Rijeka

Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Student servis

Student servis

Student servis je djelatnost Studentskog centra putem koje se posreduje i omogućuje zapošljavanje i isplate studentima svih sveučilišta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj. Zapošljavanje studenata organizirano je posredstvom Student servisa sa sjedištem u Ulici Radmile Matejčić 5, u sklopu Kampusa na Trsatu u Rijeci.

Nakon učlanjenja student može podignuti ugovor/e za poslodavca/e za koje radi i to obavezno prije početka ili najkasnije na dan početka rada . Odmah nakon obavljenog posla poslodavac ispunjava, ovjerava i dostavlja ugovor poštom na adresu Studentskog centra Rijeka, PP 298, Ulica Radmile Matejčić 5 ili ga student/poslodavac osobno donosi na šalter Student servisa.

Poslodavac je dužan platiti račun u roku 15 dana od obavljenog posla. Nakon plaćanja računa Student servisu zarada studenata se isplaćuje na žiro račun studenta. Isplate se vrše jednom dnevno za sve uplate uplaćene dan ranije (iznimno vikendom i blagdanom).

Prilikom učlanjenja studenti će od djelatnika Student servisa dobiti i korisničko ime i PIN pomoću kojih mogu pristupiti stranici (WEB SERVIS) gdje se može izraditi ugovor za zaposlenje bez osobnog dolaska na šalter Student servisa te vidjeti sve uplate.


OBAVIJEST POSLODAVCIMA O OBVEZI DVOJNOG ISKAZIVANJA ZARADE STUDENATA

Prema čl. 42-53 Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH obveza je naručitelja posla u periodu 05.09.2022.-31.12.2023. dvojno iskazivanje ukupne zarade studenta na Ugovoru o obavljanju studentskoga posla te cijene sata u oglasu za posao pritom koristeći fiksni tečaj konverzije od 7,53450 kn za 1 €.


REGISTRACIJA POSLODAVACA

Da bi naručitelj (poslodavac) mogao koristiti usluge Student servisa, mora biti registriran u bazi Student servisa. Registracija se obavlja popunjavanjem obrasca Obavijest za registraciju naručitelja te dostavljanjem iste Student servisu. Ako naručitelj ima potrebu za zapošljavanjem studenata, treba ispuniti obrazac Oglas za posao, proslijediti ga na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a oglas će biti objavljen na Facebook stranici Student servisa i aplikaciji.

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo