IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

Kao tijelo javnog sektora, Studentski centar Rijeka je obvezan osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019.

Ova izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežna sjedišta Studentskog centra Rijeka i to na službenu stranicu koja se nalazi na adresi https://scri.uniri.hr/, na web aplikaciju koja se nalazi na adresi: https://app.scri.hr/, te na web stranicu https://svjetionik.scri.hr.

 

STATUS USKLAĐENOSTI

Obje mrežne stranice su djelomično u skladu sa Zakonom o pristupačnosti. Postavljanjem UserWay Accessibility widgeta za pristupačnost ispunjena je većina zahtjeva pristupačnosti uz iznimke koje se navode u nastavku.


NEPRISTUPAČAN SADRŽAJ

  • neke .pdf datoteke objavljene na stranicama nisu nastale spremanjem kao .pdf dokument već su nastale skeniranjem tiskanih dokumenata
  • poveznice se otvaraju u novom prozoru preglednik
  • jedan dio slika i datoteka nema odgovarajući tekstualni opis (alt tekst)
    video zapis nema titlove
  • na pojedinim mjestima se koristi tekst u obliku slikovnih datoteka zbog objavljivanja na više platformi
  • dio poveznica nije podcrtan, odnosno ne sadrži prikladne tekstualne opise

 

PRIPREMA IZJAVE O PRISTPAČNOSTI

Ova je Izjava sastavljena 20. rujna 2020 prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene te automatizirane provjere pristupačnosti korištenjem alata WAVE Web Accessibility Evaluation Tool koje je proveo Studentski centar Rijeka.

Izjava je zadnji put ravidirana dana 23. rujna 2020. Studentski centar Rijeka će redovito revidirati ovu Izjavu po otklanjanju razloga nepristupačnosti, a najmanje jednom godišnje.

POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT

Molimo korisnike ovih internetskih stranica ako primijete neusklađeni sadržaj koji nije obuhvaćen ovom Izjavom, da o tome obavijeste Sveučilište u Rijeci.

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnih stranica Studentskog centra Rijeka korisnici mogu uputiti elektroničkom poštom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

POSTUPAK PRAĆENJA I PROVEDBE POSTUPKA

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..