Studentski centar Rijeka

Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Popusti i pogodnosti za studente

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka


Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka svim studentima omogućuje kupovinu ulaznica uz čak 40 % popusta, a oni studenti koji imaju prosjek ocjena 4,5+ kazalište posjećuju besplatno. Navedeno se odnosi na sve reprizne naslove u produkciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Navedeno se ne odnosi na koncerte, gala programe, posebna događanja i premijere.

 

Cjenik predstava moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici.  

Raspored predstava moguće je vidjeti na sljedećoj poveznici

 

Popuste je uz predočenje x-ice moguće ostvariti isključivo na blagajni kazališta. Studenti koji spadaju u skupinu „prosjek 4,5+“ pravo na besplatno posjećivanje kazališta ostvaruju uz dostavu dokaza odnosno ispisa ocjena.

Tijekom mjeseca listopada studenti mogu zatražiti pretplatu za sezonu 2022./2023. od čak 50% - više o svemu i na poveznici.

Fitness studio S


U dogovoru sa Studentskim centrom Rijeka, Fitness studio S svim studentima Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci nudi popust od 10 %. Isti je moguće ostvariti uz predočenje x-ice.

 

Više informacija moguće je vidjeti u nastavku.

Likovni centar Lice


Likovni centar Lice studentima pruža priliku da se po povoljnijoj cijeni izraze na kreativan i zabavan način. Za sve studente uz predočenje x-ice, redovna cijena tečaja crtanja i slikanja snižena je na samo 260,00 kuna / 34,51 € mjesečno! Ukoliko se javi grupa studenata (od 6 do 10 osoba), mjesečna cijena po osobi iznosi samo 220,00 kuna / 29,20 €.

 

Više informacija o tečaju crtanja i slikanja dostupno je na poveznici:

https://likovnaradionica.com/tecaj-crtanja-i-slikanja/

 

Više informacija o Likovnom centru Lice moguće je vidjeti na njihovoj web stranici.  https://likovnaradionica.com/

 

Popust je moguće ostvariti i na druge tečajeve, a za više informacija studenti se mogu obratiti putem poruke elektroničke pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Art-kino

 

Učlanjenjem u Filmski klub moguće je gledanje filmova besplatno ili uz popust.

 

Učlaniti se može tijekom cijele godine, a za studente godišnja članarina iznosi samo 75 kuna / 9,95 €.


Osim povoljnijih ili besplatnih ulaznica, članovi Kluba mogu i posuđivati građu iz Knjižnice Art-kina čiji fond čine knjige iz područja filmske teorije i povijesti filma, monografije i časopise.

Obrazac za učlanjenje dostupan je na poveznici.  https://www.art-kino.org/hr/filmski-klub/prijava

 

Više informacija o kinu, programu, filmskom klubu itd. dostupno je vidjeti na poveznici. https://www.art-kino.org/hr/

Fitness centar Lovorka


Fitness centar Lovorka studentima uz predočenje x-ice odobrava popuste. Više informacija dostupno je u cjeniku koji se nalazi na web stranici centra.  www.fitnesslovorka.hr

Školska knjiga


Ako studiraš, vjerojatno znaš da kupnja sveučilišnih udžbenika može biti poprilična stavka u tvojem studentskom proračunu.

Popusti koje ti nudi Školska knjiga će ti itekako dobro doći.

 

Želiš li iskoristiti popust, dovoljno je da posjetiš bilo koju knjižaru Školske knjige i pokažeš x-icu.

Svi studenti ostvaruju popust od čak 20 posto za kupnju sveučilišnih izdanja Školske knjige!

Uz to ostvaruješ i dodatni popust od 10 posto kad kupuješ obične ili kemijske olovke, bilježnice, flomastere, fascikle i ostali potreban školski i uredski pribor.

I ono najbolje – popust traje tijekom cijele kalendarske godine!

Rugby klub Rijeka


Javi se putem Facebook stranice Rugby Club Rijeka ili pošalji e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nazovi na broj 099/6810000 i pridruži se besplatnim treninzima na otvorenom!

Studentice i studenti, svi ste dobrodošli, dovoljno je samo ponijeti malo dobre volje, a za ostalo će se pobrinuti Rugby Club Rijeka.

Više informacija dostupno je na plakatu.

Primorski Hrvat – Mogućnost upisa u folklornu grupu


Postani dio folklorne grupe u Rijeci. Prijaviti se možeš putem poruke elektroničke pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj mobitela: 098 1389 984

Cijena za studente je 50 kn odnosno 6,64 €.

Hrvatski muzej turizma


Hrvatski muzej turizma studentima nudi popust prilikom kupovine ulaznica čija cijena za studente iznosi samo 10 kuna / 1,33 € (redovita cijena ulaznice iznosi 20 kuna / 2,65 €).  Muzej je zbog obnove vile Angioline trenutno zatvoren. Završetak radova te povratak Muzeja u vilu Angiolinu predviđen je u siječnju 2023. godine.

Prirodoslovni muzej Rijeka


Prirodoslovni muzej Rijeka ima povoljniju cijenu ulaznice za studente koja iznosi 10 kuna / 1,33 €  po studentu i to na obje lokacije na kojima Muzeja djeluje:

 
- u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Lorenzov prolaz 1, Rijeka te

- u Kaštelu Zrinskih, u stalnom postavu "Divljina s pogledom na more" i "Interpretacijskom centru Putovima Frankopana" u Brodu na Kupi.

Također, za sve posjetitelje je svakog prvog utorka u mjesecu na obje lokacije ulaz besplatan!

Cinestar

 

Studentska kartica svim studentima donosi povoljnije cijene kinoulaznica, Index bonus program i Studentski meni po povoljnijoj cijeni! Više informacija: https://www.blitz-cinestar.hr/studentska-kartica

Plesna škola Dansel by Elio Bašan

 

U Plesnoj školi Dansel studenti imaju priliku učiti od međunarodno poznatog trenera i sudca Elia Bašana.

Pritom je moguće naučiti više od 12 latino i standardnih plesova pri čemu partner/partnerica nisu potrebni.

I ono što je najbolje, STUDENTI OSTVARUJU PRAVO NA ČAK 15 % POPUSTA!

 

Novi upisi u plesnu školu se održavaju 15. ožujka 2022. godine u Dvorani Mladosti u Rijeci u 20:00 sati.

Studenti ostvruju popust, no više informacija na broj telefona 098 224 291. 

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

 

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja istražuje građu u vremenskom rasponu od prapovijesti do suvremenog doba, obrađuje i prezentira ulogu i razvoj ljudi na područjima Primorsko-goranske županije, Hrvatskog Primorja i grada Rijeke. Studenti uz predočenje x-ice ostvaruju pravo nižu cijenu ulaznice koja iznosi samo 15 kuna / 1,99 €, a svakog četvrtka posjetiteljima se nudi besplatan ulaz!

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

 

Muzej moderne i suvremene umjetnosti nalazi se u gradskoj četvrti Brajda, nedaleko od restorana Index. Muzej sa svojim posjetiocima dijeli uzbuđenje otkrivanja novih suvremenih umjetnika i umjetnica, znanje o ključnim radovima domaće umjetnosti i njezinim vezama s međunarodnim kontekstom. Ulaz za studente je 10 kn/1,32 €. Ulaz je slobodan za studente koji su članovi struktovnih udruga - HDLU, ULUPUH, AICA, ICOM. 

A, pazi sad ovo! Muzej uz predočenje x-ice svim studentima Sveučilišta u Rijeci nudi besplatan ulaz.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku

 

Hrvatski kulturni dom na Sušaku studentima nudi popust na kupovinu ulaznica za predstave u njihovoj organizaciji. Studentima se cijena umanjuje za 30 kuna / 3,98 €  pa tako umjesto 80 kuna / 10,62 €  plaćaju samo 50 kuna / 6,64 €.

Popust se dobiva uz predočenje x-ice, a ostvaruje se isključivo na blagajni HKD-a na Sušaku prije same predstave.

Rezervacije ulaznica moguće je napraviti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    

Informacije o aktualnim popustima nalaze se na poveznici:  https://hkd-rijeka.hr/popusti/  

 

 

Acrenalinco


Za sve željne zabave i druženja uz dozu adrenalina tu je Adrenalinco koji svim studentima na svoje usluge daje 10 % popusta! Popust je moguće ostvariti predočenjem x-ice.

Trenutno je u ponudi adrenalinski park za penjanje sa 14 elemenata, zip-line 35 m i laser-tag arena! U pripremi je i air soft CQB arena!

Sve rezervacije se rade telefonski na broj 0994274277, a Andrenalinco je moguće kontaktirati i putem poruke elektroničke pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sveučilišna knjižnica Rijeka


Sveučilišna knjižnica u Rijeci znanstvena je ustanova koja pored knjižničke, izdavačke, kulturno - obrazovne ima i matično razvojnu ulogu i zadaću. Kada je riječ o pogodnostima, besplatnu članarinu imaju brucoši i studenti koji imaju prosjek 4,0 i više, a usluga umnožavanja odnosno skeniranje građe je besplatna.

 

 

Hrvatske željeznice

 

Studenti mogu koristiti povlastice prilikom korištenja željezničkog prijevoza Hrvatskih željeznica, no potrebno je izraditi HŽPP pametnu karticu. U HŽPP studenti mogu koristiti sljedeće pogodnosti:

 

Redovni studenti:

Za izradu pametne kartice HŽPP-a potreban je popunjeni zahtjev za izradu pametne kartice uz fotografiju (u boji, ne stariju od godinu dana, veličine 3x3,5 cm), te potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj godini.

Pametna kartica izrađuje se u roku od 7 dana od predaje zahtjeva i podiže se na blagajni na kojoj je predan zahtjev.

Studentski popust možete ostvariti tek nakon izrade profila K-18 za kupnju mjesečnih pretplatnih karata.

Prilikom preuzimanja pametne kartice putnicima se naplaćuje izrada profila na temelju kojeg se ostvaruje pravo na kupnju pretplatnih ili jednokratnih karata po posebnim pogodnostima.

Cijena izrade studentskog profila K-18 koji vrijedi godinu dana iznosi 20,00 kn / 2,65 €.

Studenti popust temeljem pametne kartice mogu ostvariti za putovanje bilo kada u mjesecu, te se popust može ostvariti i online putem. Uz kupljene karte potrebno je pokazati identifikacijsku iskaznicu HŽPP za ostvarivanje popusta na putničkoj blagajni u kolodvoru. Ukoliko kartu kupujete online putem, potrebno je kondukteru pokazati kupljenu kartu i HŽPP pametnu karticu. 

 

Redovni i izvanredni studenti mogu koristiti pogodnost „ Indeks vrijedi više“:

Uz pogodnost ostvarujete 50% popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja tijekom cijele godine.

Za ostvarivanje prava na studentski profil studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar ili potvrdu fakulteta o upisanom tekućem semestru. Status studenta moguće je dokazati predočenjem e-indexa ili iksice, uz predočenje dokumenta na kojemu su navedeni valjani matični podaci. Potrebna je i fotografija dimenzija 3 x 3,5 cm te zahtjev za izradu pametne kartice.

Popust se ostvaruje na blagajnama i u vlaku temeljem pametne kartice. Cijena izrade profila iznosi 50 kn / 6,64 €, a profil vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, neovisno o akademskoj godini.

 

Subvencija PGŽ-a:

Temeljem ugovora između PGŽ- a i HŽPP – a, županija financira troškove javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području PGŽ u ugovornom razdoblju do 31.12.2022., a koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske ( polazno ili odredišno službeno mjesto mora biti na području Primorsko – goranske županije ).

Karte će se studentima ispostavljat na blagajnama na temelju potvrde Županije o statusu redovnog studenta i važeće pametne kartice HŽPP-a.

Tanja Tišma i udruga Bird

 

Tanja Tišma i udruga Bird studentima omogućuju popust na mjesečnu cijenu programa rekreativnog baleta za odrasle pa tako mjesečna cijena za studente iznosi samo 180 kuna / 23,89 €!

Treninzi se održavaju u Strossmayerovoj ulici u Rijeci i to čak tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjem (od 11 do 12) ili popodnevnom (od 18 do 19) terminu (termini se mogu kombinirati prema dogovoru).

 

Popust studenti ostvaruju uz predočenje x-ice, a za sve dodatne  informacije i upis studenti se mogu obratiti direktno gđi. Tanji Tišma na broj mobitela: 098 5259 23

 

Napomena: za upis i sudjelovanje nije potrebno nikakvo plesno iskustvo nego samo ljubav, dobra volja i želja za vježbanjem!

Boksački klub Rijeka 

 

Boksački klub Rijeka studentima i studenticama nudi boksačku rekreaciju tri puta tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminima: od 19:30 do 20:30 sati te od 20:30 do 21:30 sati. Puna članarina iznosi 250,00 kuna / 33,18 €, a za studente samo 220,00 kuna / 29,20 € mjesečno!

 

Rekreacija se održava u dvorani Mladosti u prostorijama boksačkog kluba Rijeka ( ulaz sa sjeverne strane dvorane).

 

Kontakt osoba je trener Kristijan Hodak: 091 156 5216

Atletski klub Rijeka   

  

Atletski klub Rijeka nudi „Školu trčanja - atletika za sve sportove“ i to dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom) u terminima od 19:30 do 20:30 sati i od 20:30 do 21:30 sati.

Treninzi se održavaju na lokaciji atletskog stadiona na Trsatu. Pun iznos mjesečne članarine iznosi 250,00 kuna / 33,18 €, dok studenti plaćaju samo 200,00 kuna / 26,54 € mjesečno!

Kontakt osoba je viši atletski kondicijski trener Slaven Brkljačić: 091 252 9265

Big Box

 

Big Box studentima nudi odlične popuste! Više informacija dostupno je na plakatima.

Plitvička jezera

 

Studenti ostvaruju pravo na popust prilikom kupovine ulaznica pa tako jednodnevna ulaznica za studente u periodu od 1.1. do 31.3. te od 1.11. do 31.12. iznosi 50,00 kuna / 6,64 €; u periodu od 1.4. do 31.5. te od 1.10. do 31.10. 110,00 kuna / 14,60 €, a u periodu od 1.6. do 30.9. 125 ili 200,00 kuna / 16,59 ili 26,54 € (ovisno o kojem dijelu dana osoba posjećuje nacionalni park).

 

 

Postoji i opcija posjeta studentskih grupa (minimalan broj za grupu je 15 osoba) kao i mogućnost kupovine dvodnevnih ulaznica uz popust za studente. Cijeli cjenik i sve informacije dostupne su u cjeniku na poveznici

Joga u svakodnevnom životu Rijeka

 

Mjesečna članarina za studente iznosi 100 kuna /13,27 €, a sklopu projekta „Rijeka-zdravi grad“ za studente je na raspolaganju besplatna grupa srijedom od 17:00 do 18:30 sati. Više na informacija na slijedećoj poveznici.

Capoeira Beira do Rio

 

Treninzi capoeire održavaju se 3 puta tjedno po dva sata, a puna cijena mjesečne članarine iznosi 250 kuna / 33,18 €. Studenti ostvaruju pravo na popust te mjesečno plaćaju samo 200 kuna / 26,54 €. Kako bi student ostvario pravo na popust, potrebno je javiti se direktno Udruzi putem poruke elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.capoeirarijeka.hr

XXL Fitness centar Rijeka

 

XXL Fitness centar Rijeka studentima nudi niže cijene usluga.

 

Primjerice, usluga NO LIMIT ČLANARINA + GRUPNI PROGRAMI iznosi samo 200 kuna / 26,54 € . Ukoliko se radi o nekoj grupi, moguće je dogovoriti dodatne pogodnostima.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

https://www.facebook.com/xxlfitnessrijeka/

EXPERT


Ustanova za obrazovanje redovnim studentima nudi popust od 10% na sve grupne tečajeve uz predočenje potvrde da su upisali semestar u ak.godini 2022./2023.

ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA


Rijeka ima planetarij jedinstven u Hrvatskoj, gdje se može ležeći u naslonjačima promatrati nebo iznad glave i pritom otkrivati tajne astronomije i svijeta koji nas okružuje u beskonačnim svemirskim prostranstvima. Ova turistička atrakcija dio je Astronomskog centra smještenog u nekadašnjoj vojnoj utvrdi na brdu sv. Križ (autobusna linija 7A).
 

Cijena za planetarij za studente je 30,14 kuna/4 EUR, a što nudi Astronomski centar Rijeka vidi na njihovim službenim stranicama.

Image

BAZENI RIJEKA


Rekreiraj se plivajući i zimi. Rijeka ima prekrasne bazene koji su izgrađeni na Kantridi – a dnevna ulaznica u terminima koji su namijenjeni za građanstvo je 15 kuna/1,99 EUR.

Za termine koji su rezrvirani za građanstvo provjeri na službenim stranicama Bazeni Kantrida. Nije loše prethodno se najaviti.

BLUE GYM


Treniraj u Blue Gymu, uz studentski popust.
Image

MUZEJ GRADA RIJEKE


Muzej grada Rijeke opći je kulturno-povijesni, gradski muzej u Rijeci. Sjedište Muzeja grada Rijeke je u Palači šećerane (Mlaka, Krešimirova 28). Ostale lokacije Muzeja grada Rijeke su zgrada koja je sagrađena 1976. godine, a nalazi se kraj Guvernerove palače i motorni brod Galeb. Muzej omogućuje studentima za posjet popust, a više o tomu je dostupno na poveznici.
Image

PD KAMENJAK


Učlani se u Planinarsko društvo Kamenjak s popustom koja u jesenskom kvartalu 2022. godine iznosi svega 35 kuna/4,64 EUR. Inače, studentima članarina za Društvo je 70 kuna/9,29 EUR, a zaposlenima ona iznosi 120 kuna/15.92 EUR. Izrada članske iskaznice je 35 kuna/4,64 EUR.

 

Više o ovom Društvu, programima, izletima vidi na web i Facebook stranici.

PD Kamenjak

PD TUHOBIĆ


Studenti ostvaruju popust i za aktivnosti Planinarskog društva Tuhobić. Članarina iznosi  6€/45,21 kuna, a popust se ostvaruje i za opću planinarsku školu u iznosu od 20 posto.

 

Planinarsko društvo Tuhobić osnovano je 1965. godine, osobito je poznato po tečajevima orijentacije, a kroz godinu organizira tridesetak izleta, kako u planine riječkog okruga tako i na najzanimljivije uspone slovenskih Alpi ili druga planinarima zanimljiva odredišta u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Više informacije o ovom društvu dostupno je putem poveznice.
Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK
DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo