Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Popusti i mogućnosti za studente

POPUSTI ZA STUDENTE


Mnoge kulturne ustanove u Rijeci pružaju mogućnost popusta za studente uz predočenje studentske iskaznice odnosno tzv. x-ice. Istraži mogućnosti i uživaj u kulturi uz niže cijene. Studentska iskaznica (x-ica) je javna isprava kojom se dokazuje status studenta/ice. Studentska iskaznica je neprenosiva, što znači da ju može koristiti isključivo osoba na čije ime glasi. Osim kulturnih ustanova, popuste nudi i uslužni sektor (teretane, trgovine i slično). Informiraj se na vrijeme!

HNK Ivana pl. Zajca
HNK Ivana pl. Zajca
- Teatro nazionale croato Ivan de Zajc Fiume je današnje ime kazališta, koje ima burnu povijest još od 1885. godine. U njemu djeluje – Hrvatska drama, Talijanska drama, Opera sa simfonijskim orkestrom i balet. Od 1991. kazalište dobiva status nacionalnog kazališta, a 1994. godine svoj današnji naziv - Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca.

SAZNAJ VIŠE

https://hnk-zajc.hr/popusti/

Art kino
Art-kino je javna ustanova koja djeluje u području filmske umjetnosti i kulture. Osnovana je od strane Grada Rijeke. Glavna programska djelatnost Ustanove odvija se u Art-kinu Croatia, kino dvorani u samom središtu Rijeke, a u prosincu 2015. godine otvorena je i nova, manja dvorana Mini Art-kino.

SAZNAJ VIŠE

https://www.art-kino.org/hr/kontakt/ulaznice

Prirodoslovni muzej RijekaPrirodoslovni muzej Rijeka prvi je regionalni muzej riječkog područja. Utemeljen je 16. svibnja 1876. godine, a za javnost je otvoren 1. svibnja 1946. godine. Smješten je u Parku Nikole Hosta, u blizini Guvernerove palače, u obiteljskoj zgradi grofa Negrona.

SAZNAJ VIŠE

http://www.prirodoslovni.com/web/

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
Ovaj muzej smješten je u Guvernerovoj palači. Ta je palača sve do 3. svibnja 1945. godine bila svjedokom sudbonosnih događanja u povijesti Rijeke. Godine 1955. u palaču se sa Sušaka premješta ovaj Muzej.

SAZNAJ VIŠE

https://ppmhp.hr/posjetite-nas/

Muzej Grada RijekeMuzej grada Rijeke je opća kulturno-povijesna, gradska muzejska ustanova. Njegov rad obilježava prikupljanje, obrađivanje i restauriranje dragocjene građe, organiziranje istraživačkih projekata, postavljanje značajnih izložbi i objavljivanje opsežnih kataloga s temama iz novije gradske povijesti. Upoznaj grad Rijeku kroz stalni postav u Muzeju.

SAZNAJ VIŠE

https://www.muzej-rijeka.hr/

Sveučilišna knjižnica Rijeka


Kao student ili studentica riječkog Sveučilišta imaš besplatno učlanjenje u Sveučilišnu knjižnicu u Rijeci. Knjižnica je znanstvena ustanova koja pored knjižnične, izdavačke, kulturno-obrazovne ima i matično – razvojnu ulogu i zadaću. Zgrada u kojoj je danas smještena Sveučilišna knjižnica Rijeka građena je krajem 19. stoljeća u tadašnjoj ulici Via Clotilde inferiore (danas "Dolac 1") za potrebe ženske osmogodišnje građanske škole na talijanskome jeziku.

 

SAZNAJ VIŠE

https://svkri.uniri.hr/

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo