Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

AKCIJE

Studentski centar Rijeka organizira i rado se uključuje u akcije kojima je cilj zaštita okoliša, ali i educiranje studenata, radnika i drugih osoba o važnosti zaštite okoliša.
 
Čisti Kampus za čistu Rijeku. Dana 25. travnja 2019. godine s početkom u 13:00 sati Studentski centar Rijeka u suradnji sa Radnom grupom za promociju održivog razvoja, a u cilju prevencije onečišćenja okoliša, proveo je akciju čišćenja pod nazivom „Čisti Kampus za čistu Rijeku“. Cilj aktivnosti bi je poticati i podržavati akcije čišćenja okoliša te podizati svijest građana o važnosti odgovornog odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša. Sudionici akciji prikupili su veliku količinu različitih kategorija otpada, od čega je plastika sačinjavala 21,8 kg.

Zasadi drvo ne budi panj. Dana 26. listopada 2019. godine s početkom u 11:30 sati Studentski centar Rijeka priključio se akciji sadnje stabala koju su organizirali: Sveučilište u Rijeci, Studentski centar Rijeka i Kampus kreativni tim – „Susjedstvo Kampus“ u sklopu programskog pravca „27 susjedstava“ projekta „Rijeka EPK 2020.“, a u suradnji sa studentima i predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.  Riječ je o građanskoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25. i 26. listopada 2019. godine – Zasadi stablo ne budi panj. Akciji su se pridružili članovi Udruge „Dren“ s drenove i učenici Osnovne škole „Vladimir Gortan“ iz Rijeke, koji su svojim likovnim aktivnostima ovaj događaj dodatno obogatili.

Akcija je predstavljala dio zelene politike Sveučilišta u Rijeci i snažnije integracije Kampusa kao gradske četvrti. Prve sadnice drena zasadili su:

  • rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija,
  • prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić,
  • ravnatelj Studentskog centra Rijeka Dinko Jurjević, mr. sig.,
  • prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, predsjednica Izvršnog odbora „Kampus kreativnog tima“,
  • gđa. Valentina Vukelić, Odjel za razvoj, ekologiju, urbanizam i gospodarenjem zemljištem Grada Rijeke,
  • gđa. Vesna Lukanović iz „Susjedstva Drenova“ i Udruge Dren, a koja je Kampusu poklonila sadnicu originalne drenovske drenjule te
  • predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Tea Dimnjašević.

 
Rezultat akcije je aleja drena u ulici Radmile Matejčić, ispred zgrade Sveučilišnih odjela. 

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo