Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

SN Ivan Goran Kovačić

Studentsko naseljeIvan Goran Kovačić


Život u studentskom naselju Ivan Goran Kovačić organiziran je u pet smještajnih objekata u skladu s potrebama i zahtjevima studenata, a obuhvaća zadovoljavajuće standarde stanovanja, prehrane, kulturnih i sportskih potreba kao i sigurnost svih stanara. Osim smještajnih jedinica, u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić nalaze se i drugi sadržaji namijenjeni korisnicima smještaja: praonica rublja s opremom za peglanje, velika učionica, restoran Mini, snack – caffe, čajne kuhinje i kupaonice na svakom katu. Unutar naselja nalazi se otvorena vrtna terasa koja je mjesto okupljanja, druženja, ali i učenja na otvorenom. Do nje su smještena dva sportska igrališta prilagođena za igranje košarke, odbojke, rukometa i malog nogometa. Na raspolaganju je i mini-teretana.

 Za korisnike smještaja pripremljena je korisna brošura Život u Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić (.pdf). U istoj se nalaze brojne korisne informacije.
Prijevod brošure na engleski jezik možete vidjeti ovdje: Living in Student dormitory Ivan Goran Kovačić (.pdf).

Usluga smještaja

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić nudi smještaj za studente te gostujuće profesore te ostalo nastavno osoblje i druge goste Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. U Studentskom naselju Ivan Goran Kovačić studentima se nude sljedeće vrste smještaja:

  • subvencionirano stanovanje za studente koji imaju pravo na subvencionirano stanovanje i kojima Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancira troškove smještaja;
  • nesubvencionirano stanovanje za Erasmus studente te druge studente na razmjeni i studente goste Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci. Ovim studentima Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne sufinancira troškove smještaja.

Za studente su rezervirane jednokrevetne i dvokrevetne studentske sobe, a za profesore i ostale goste dvokrevetni profesorski apartmani.

Studentsko naselje Ivan Goran Kovačić raspolaže sa ukupno 673 kreveta, odnosno 642 kreveta za smještaj redovitih studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci, 16 kreveta za smještaj  profesora i ostalog nastavnog osoblja i drugih gostiju Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci te 15 kreveta za smještaj ostalih gostiju. Naselje se sastoji se od 5 objekata smještaja te nudi smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim studentskim sobama te dvokrevetnim profesorskim apartmanima.

 Sigurnost

Svi su objekti smještaja pokriveni vatrodojavnim sustavom, hidrantskom mrežom i aparatima za gašenje požara, te posebnim protupožarnim vratima koja imaju svrhu sačuvati stubišta od prodora vatre.

Internet

Korisnici smještaja povezuju se na lokalnu mrežu u sobama putem svog CARNet računa kojeg su dobili na fakultetu. Svi objekti opremljeni su žičanom i bežičnom mrežom koja se zove eduroam.

Više informacija:  https://www.srce.unizg.hr/eduroam

  
DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo