Studentski centar Rijeka

Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Obavijesti

MJERE ZAŠTITE OD LEDA

RADNA VREMENA OBJEKATA PREHRANE STUDENTSKOG CENTRA RIJEKA od 07.01.2021. godine (broj 16)

Odluka o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2021. godinu

Prilog:

OBAVIJEST STUDENTIMA O ORGANIZACIJI SUDENTSKE PREHRANE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 27.11.2020. novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.
Sukladno navedenim mjerama Studentski centar Rijeka organizirat će studentsku prehranu na slijedeći način:
1. Studentske menze za konzumaciju hrane mogu koristiti isključivo studenti uz predočenje X-ice i to u dozvoljenom broju s obzirom na veličinu prostora.
2. Ostali gosti hranu mogu naručiti uobičajenim putem na našim web stranicama i preuzeti je na za to predviđenim mjestima.
S obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19, sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih ovom Odlukom.
Svim našim korisnicima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

 

VAŽNO: Uputa za rad studentskih domova s obzirom na epidemiju COVID-19 u školskoj godini 2020. / 2021. – ažurirani dokument

 

Poštovani korisnici smještaja u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka,

u nastavku možete vidjeti nadopunjene Upute za rad studentskih domova s obzirom na epidemiju COVID-19 u školskoj godini 2020. / 2021. koje su pripremljene od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Svi korisnici smještaja u objektima smještaja (studenti, profesori, znanstvenici, nastavno i nenastavno osoblje) kao i radnici Studentskog centra Rijeka OBAVEZNI su se pridržavati svih mjera, preporuka i uputa navedenih u dokumentu.

  

Nadopunjene upute HZJZ i MZO možete vidjeti ovdje:

Uputa za rad studentskih domova s obzirom na epidemiju COVID-19 u školskoj godini 2020. / 2021.- ažurirani i nadopunjeni dokument

  

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na suradnji i poštivanju uputa.

  

Vaš Studentski centar Rijeka

Djelatnost smještaja

Studentski centar Rijeka primjer dobre prakse rada s mladima

 

Dana 23. rujna 2020. godine smo imali čast sudjelovati u studijskom posjetu „Tailors of youth work“ kojeg je organizirala Agencija za mobilnost i programe EU. U sklopu projekta sudionici/e iz drugih europskih zemalja su virtualno, od našeg radnika Krune, mogli čuti što i kako radimo u Studentskom centru Rijeka po pitanju organizacije slobodnog vremena studenata/ica. Ponosni smo da smo odabrani kao primjer dobre prakse u radu s mladima na ovako važnom projektu na europskoj razini. U svom izlaganju Kruno je istaknuo važnost uključivanja studenata/ica u organizaciju i provođenje aktivnosti slobodnog vremena, uključivanja i povezivanja šire lokalne i akademske zajednice te je predstavio anketu procjene potrebe studenata/ica „Što želiš raditi u slobodno vrijeme?“ kao i koncept izrade Plana aktivnosti slobodnog vremena za pojedini semestar.

Europe Goes Local (EGL) trenutno je jedan od najvećih europskih projekata u području rada s mladima (eng. youth work)  kojim se želi pružiti podrška radu s mladima na lokalnoj razini. Ovaj projekt strateškog partnerstva punog naziva „EUROPE GOES LOCAL – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ predstavlja strateško partnerstvo u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije. Projekt okuplja 24 nacionalne agencije, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže zadužene za područje rada s mladima: POYWE - Professional Open Youth Work Europe i InterCity Youth network. Projekt se temelji na nizu preporuka Vijeća ministara kao rezultata europske suradnje u području mladih te kao takav podržava provedbu istih.

Za više informacija posjetite internetske stranice projekta www.europegoeslocal.eu.

 

Prilog:

DRUŠTVENE MREŽE