Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

PLASTIC FREE

UN predviđa da će do 2050. godine naše oceani imati više plastike nego ribe. Naš planet suočava se sa velikom ekološkom krizom izazvanom masovnom višegodišnjom uporabom plastike. Procjenjuje se da je od 1950. godine proizvedeno 8,3 milijarde tona plastike, od čega je čak 80 % plastike postalo otpad. Plastika se jako teško i jako dugo razgrađuje.

Jasno je da je plastika postala ozbiljna prijetnja okolišu. S ciljem smanjenja stvaranja dodatnog plastičnog otpada kao i podizanja svijesti ljudi, Studentski centar Rijeka napravio je značajni iskorak u zaštiti okoliša izbacivši iz korištenja plastiku u dijelu gdje je to bilo moguće. Rezultat toga je da se korisnicima prehrane u objektima prehrane Studentskog centra Rijeka više nude plastične čaše i žličice. Plastične čaše zamijenjene su staklenim, a plastične žličice drvenim. Izbacivanjem plastičnih čaša i žličica iz uporabe izravno se smanjuje količina plastike na smetlištima.
 
Osim navedenog, Studentski centar Rijeka izgradio je fontane za pitku vodu čime se planira smanjiti upotreba plastičnih boca za vodu.  

Image
DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo