Studentski centar Rijeka

Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

RADIONICA PORTRETNE FOTOGRAFIJE


Iza nas je radionica „Portrait photography workshop“, koju je vodila Riječanka Stephany Stefan, a u organizaciji Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata, Studentskog centra Rijeka. 

Podsjetimo, radionica je trajala od 25. do 27.11., a studenti su imali prilike kroz teoriju naučiti fotografirati portrete, koristiti studijsku rasvjetu, o čemu trebaju razmišljati kada kreću u realizaciju istoga to jest kako se pripremiti. Bila je to prilika da se  upoznaju i s fotografijom te da ju koriste, fotografirajući portrete polaznika radionica. 

Studentski centar Rijeka nastavlja s radionicama fotografije, a koju će za nas voditi Stephany Stefan.  

Stoga prati naše društvene kanale radi daljnjih konkretnih informacija. Bit ćemo i dalje zanimljivi, a ono što je najbolje radionice će i dalje biti cjenovno prilagođene studentskom budžetu. 

Stephany Stefan završila je fotografiju na The Art Institute of Atlanta, specijalizirala se u fotografiranju hrane, a što završava pri renomiranoj Italian Food Academy u Milanu. Vodi fotografske edukacije te realizira razne projekte s velikim i malim poduzetnicima, umjetnicima i institucijama iz Hrvatske i inozemstva. 

RADIONICA PORTRETNE FOTOGRAFIJE: SCRI ugošćuje poznatu hrvatsku fotografkinju – prijavi se!


Služba za organizaciju slobodnog vremena strudenta Studentskog centra Rijeka organizira radionicu fotografije koju će voditi Riječanka Stephany Stefan, pod nazivom “Portrait photography workshop”.

Dakle, tema su portreti.

 

Radionica će održati 25., 26., 27.11. u Akvariju (R. Matejčić 5), s početkom u 17 sati. Trajati će tri dana u trajanju od tri sata. Cijena cjelokupne radionice je 250 kuna/33.18 EUR.

 

Prijave na ovu radionicu zaprimaju se putem isključivo poveznice ovdje. Po zaprimljenoj prijavi svatko od prijavljenih će dobiti daljnje upute za uplatu i slično.

 

Posebna oprema nije potrebna, ako je imaš u redu je – no dovoljan je i mobitel.

Studenti će kroz teoriju naučiti što je portret, o čemu trebaju razmišljati kada kreću u realizaciju istoga to jest kako se pripremiti, odjenuti, opustiti i osvijetliti osobu koja se fotografira – kako bi uspjeli fotografijom prenijeti njezin karakter i željenu emociju.

 

Upoznat će se sa fotografskom opremom te ju imati priliku koristiti u praksi fotografirajući portrete ostalih polaznika radionica.

 

-Odlučila sam studentima pokazati svoj pristup u fotografiranju portreta budući da sam sigurna kako će im takva vrsta znanja biti korisna. Ljudi često fotografiraju sebe i svoje bližnje. Odabrati pravi kut, prepoznati smjer svijetla i namjestiti osobu na fotografiji zahtjeva jednu određenu dozu razumijevanja i iskustva. Studenti će kroz ovu radionicu steći uvid u tehnike kojima će moći ovjekovječiti svoje voljene i biti zadovoljni sa svojim radom, rekla nam je Stephany Stefan, objašnjavajući zašto se odlučila upravo za tu temu.

Stephany Stefan je nagrađivana fotografkinja, interdisciplinarna umjetnica, kreativna producentica i poduzetnica.

 

Zvanje fotografkinje stekla je pri američkom The Art Institute of Atlanta, specijalizira se u fotogranju hrane, a što završava pri renomiranoj Italian Food Academy u Milanu. Vlasnica je Stephany Stefan Studio koji postoji već pet godine i putem kojega vodi fotografske edukacije te realizira razne projekte s velikim i malim poduzetnicima, umjetnicima i institucijama iz Hrvatske i inozemstva.

Likovne radionice ART LAB KAMPUSA

 

U okviru Službe za organizaciju Slobodnog vremena studenata organiziraju se likovne radionice ART LAB KAMPUSA. Voditeljica radionica je Leda Listeš Čargonja, mag. art.

 

Prva likovna radionica organizirana je 19.05.2022. u dvorištu Studentskog naselja Trsat. Tečaj je bio namijenjen svim studentima koji su željeli naučiti crtati te onima koji su htjeli unaprijediti svoje crtačke vještine. Polaznici radionice upoznali su se sa tehnikama crtanja, metodama mjerenja, pravilnim prijenosom proporcija i smještaja modela u format. Povratne informacije primljene od strane polaznika prve radionice bile su vrlo pozitivne te nas iste motiviraju da Studentski centar Rijeka i u budućnosti nastavi sa organizacijom ovakvih i sličnih radionica.

 

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radionice Foto grupa Baltazar

 

Osim toga, organiziraju se i radionice Foto grupa Baltazar. Riječ je o radionicama snimanja i montaže videa, radionicama u okviru foto akademije i sl.

 

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo