Studentski centar Rijeka

Ulica Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Obavijesti

VAŽNA OBAVIJEST: Pokriće troškova stanovanja u studentskim domovima studentima čiji su domovi stradali u potresu

Poštovani studenti,

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dana 14. srpnja 2023. godine donijelo je Odluku o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023. / 2024. (KLASA: 602-01/23-03/00076, URBROJ: 533-04-23-0001).

Odluku možete vidjeti na sljedećoj poveznici: Odluka o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023. / 2024. (.pdf)

 

U skladu s navedenom Odlukom, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u potpunosti će snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima u akademskoj godini 2023./2024. studentima:

  • koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2023. /2024.
  • koji imaju prebivalište na području općina i gradova Sisačko-moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županije i
  • koji mogu studentskom centru ili učeničkom domu dokazati da su im nekretnine na adresi njihovog prebivališta oštećene u potresu označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

 

VAŽNA NAPOMENA: potrebno je zadovoljiti sva tri uvjeta.

 

Sukladno navedenom, molimo studente koji zadovoljavaju navedene uvjete da nam dostave dokaz da su im nekretnine na adresi njihovog prebivališta oštećene u potresu  označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo. Kao dokaz potrebno je dostaviti sljedeće:

  • Izjavu (.docx)
  • Fotografije nekretnine na čijoj adresi korisnik smještaja ima prijavljeno prebivalište
  • Uvjerenje o prebivalištu studenta te
  • Druge dokumente koji se mogu uzeti u razmatranje: odluke, potvrde, rješenja itd.

 

Napomena: Na priloženim fotografijama se jasno mora vidjeti kućni broj i naljepnica na nekretnini koja dokazuje da je nekretnina oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

 

Navedeno je potrebno dostaviti do 6. listopada 2023. godine putem poruke elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

 

Studenti koji će pravo na subvencionirano stanovanje ostvariti naknadno (po listi čekanja), moći će naknadno pristupiti dokazivanju da im je nekretnina oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo i to dostavom dokumenata navedenih u tekstu iznad.

 

 

Studentski centar Rijeka

Odjel smještaja

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo