VAŽNA OBAVIJEST: Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021.

Poštovani korisnici smještaja u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka,

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021. (KLASA 602-01/20-03/00099, URBROJ: 533-04-21-0004 od 12. veljače 2021.; u daljnjem tekstu: Odluka). Istu možete vidjeti ovdje.

 

Ovim putem obavještavamo Vas da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja će u skladu s priloženom Odlukom u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima u razdoblju od 1. siječnja do 15. srpnja 2021. studentima koji u tekućoj akademskoj godini ostvaruju pravo na subvencionirano stanovanje u studentskim i učeničkim domovima, a kojima je prebivalište na području gradova Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko, Pokupsko i Kravarsko.

 

Studenti kojima prebivalište nije u nekome od navedenih mjesta, ali dolaze s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke ili Karlovačke županije, bit će oslobođeni pokrića troškova stanovanja u skladu s točkom II. Odluke, ako mogu studentskome centru ili učeničkome domu uz dokaz o prebivalištu, dokazati da su im obiteljski domovi oštećeni u potresu označeni kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

 

Sukladno navedenom, molimo studente koji zadovoljavaju uvjet iz točke II. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021. da nam do 28.02.2021. godine dostave dokaz da su im nekretnine (mjesto prebivališta studenta) oštećene u potresu i označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

 

Kao dokaz potrebno je dostaviti sljedeće: Izjavu , fotografije nekretnine na čijoj adresi korisnik smještaja ima prijavljeno prebivalište, uvjerenje o prebivalištu studenta te druge dokumente koji se mogu uzeti u razmatranje.

Napomena: Na priloženim fotografijama se jasno mora vidjeti kućni broj i naljepnica na nekretnini koja dokazuje da je nekretnina oštećena u potresu i označena kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo.

Navedeno je potrebno dostaviti putem poruke elektroničke pošte na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Studentski centar Rijeka