Studentski centar Rijeka

Radmile Matejčić 5
51000 Rijeka

Kontakt

Tel. +385 51 584 530
scri.uniri@scri.hr

Obavijesti

VAŽNA OBAVIJEST ZA STUDENTE KOJI SU ISPUNILI UVJETE PROPISANE PRAVILNIKOM, A KOJI SE NALAZE NA RANG LISTI ČEKANJA ZA SUBVENCIONIRANO STANOVANJE U OBJEKTIMA SMJEŠTAJA STUDENTSKOG CENTRA RIJEKA

 

Poštovani studenti,

 

ovim putem obavještavamo Vas da je Središnji državni ured za demografiju i mlade donio Odluku o subvencioniranju troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca temeljem koje će se subvencionirati troškovi stanovanja redovitih studenata kod privatnih stanodavaca. Točkom II. navedene odluke utvrđeno je da će se subvencionirati trošak stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca u iznosu od 1.875,00 kuna (248,86 eura) po studentu. Navedeni iznos predstavlja jednokratnu subvenciju koja ne utječe na pravo studenata da ostvare mogućnost subvencioniranog smještaja u objektima smještaja Studentskog centra u 2023. godini prema provedenom Natječaju za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje redovitih studenata u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2022./2023.

 

Nadalje, potpisan je Sporazumu Broj 38/05/2023 Primorsko-goranske županije te Studentskog centra Rijeka o subvencioniranju troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca na području Primorsko-goranske županije (u nastavku teksta: Sporazum). U članku 2. Sporazuma utvrđeno je da pravo na subvencioniranje troškova ima najviše 396 studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci koji stanuju kod privatnih stanodavaca na području Primorsko-goranske županije, a koji su u Natječaju za dodjelu prava na subvencionirano stanovanje redovitih studenata u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka i slobodnim kapacitetima učeničkih domova u akademskoj godini 2022./2023. ispunili uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (NN 63/19), ali se obzirom na broj bodova na dan potpisa Sporazuma nalaze na rang listi čekanja za subvencionirano stanovanje. Financijska sredstva neće se isplaćivati studentima koji su tijekom akademske godine 2022. / 2023., a najkasnije do dana potpisa Sporazuma bili pozvani sa rang liste čekanja, a koji su odbili koristiti pravo na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka.

 

Pravo na subvencioniranje troškova stanovanja student može ostvariti zadovoljenjem gore navedenih uvjeta iz Sporazuma te dostavom potvrde o redovnosti studija ne starije od 30 dana te ispunjene i potpisane Suglasnosti. Potvrdu o redovnosti studija te ispunjenu i potpisanu Suglasnost moguće je dostaviti:

  • putem poruke elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (potrebno je poslati skenirane dokumente);
  • osobno na recepciju Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić (svaki dan od 06:00 do 22:00) ili
  • osobno na recepciju Studentskog naselja Trsat (svaki dan od 06:00 do 22:00).

 

Suglasnost je potrebno u potpunosti ispuniti te potpisati. Molimo Vas da istu ispunite čitko.

Prijave su otvorene od 30.01.2023. do 10.02.2023. godine do 12:00 sati.

DRUŠTVENE MREŽE
facebook
instagram
google play
app store
footer-logo